Laten we goede voorouders worden

Mijn dochters behoren tot de generatie die de klappen straks gaat vangen. En regelmatig als ik naar ze kijk wanneer ik weer een onheilspellend bericht lees, voel ik sluimerende paniek omhoog kruipen...
Branda Faber
July 31, 2023
Gepubliceerd op LinkedIn op 8 november 2021

Zaterdag was ik samen met mijn 11-jarige dochter bij de klimaatmars in Amsterdam. Je kunt praten wat je wil, het klimaat staat niet stil, schreef ze. Want een goede leus is ze van mening moet sowieso rijmen.

Mijn dochters, ik heb er nog een van 9, behoren tot de generatie die de klappen straks gaat vangen. En regelmatig als ik naar ze kijk wanneer ik weer een onheilspellend bericht lees en me echt in het onderwerp verdiep, voel ik sluimerende paniek omhoog kruipen.

Mijn kinderen hebben hier niet voor gekozen. Niet voor het leven en niet voor de wereld waarin ze geboren werden. Die keuze maakte ik en die keuzes maakten wij met zijn allen.

En dat maakt mij en ons allemaal verantwoordelijk. En geeft ons een plicht.

Ik vind oprecht dat iedereen zich de vraag moet stellen wat je straks achter wilt laten als het leven hier voor je klaar is. En hoe je bij kan dragen aan de omwenteling die onmiskenbaar nodig is om onze kinderen en alle generaties die nog komen een (goede) toekomst te geven.

Het antwoord op die vraag is voor iedereen anders. En dat is goed. Want als we al die positieve krachten en drijfveren samenvoegen kunnen we meer dan we nu denken.

Het is aan ons. En het moet nu. Laten we goede voorouders worden.

Heb je vragen?

Misschien ben je geïnteresseerd in een coachtraject, wilt samenwerken op een project of heb je een heel andere vraag, app, bel of mail me dan vooral. Ik vind het altijd leuk om in contact te komen.
Goed idee, doe ik.
Epic content only

No spam nieuwsbrief.

Ik ga je dus sowieso niet spammen, want waarschijnlijk duurt het nog wel even voor ik überhaupt een mailing verstuur. Maar als je nu denkt, nou dat wil ik dan - ooit in die verre toekomst - echt niet missen, schrijf je dan vooral alvast in.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.