coaching na Kanker

Een nieuw leven na kanker.

Wanneer je behandeltraject klaar is, wil je heel graag je leven weer oppakken. En ook je omgeving verwacht dat eigenlijk wel. Maar dat kan een stuk lastiger zijn dan je verwacht. Na de eerste opluchting en blijdschap volgen er vaak andere emoties en blijkt het soms lastig om je leven weer vorm te geven. Ik zet graag mijn eigen ervaring in om je hierin te helpen.
Fijn, ik maak graag een afspraak
Coaching na borstkanker

Je bent niet beter als de scan schoon is.

Een behandeltraject is als een project met een heel helder doel: de kanker het lijf uit krijgen. Als dat lukt gaat de vlag uit. Maar het project is nog niet klaar en dat wordt vaak vergeten. De fase van herstel en het vormen van je nieuwe leven ligt nog voor je. En dat is lang niet altijd even makkelijk.
Van overleven naar leven

Als de storm weer is gaan liggen.

Een periode van behandelingen is vaak gericht op één ding: beter worden. Pas als je klaar bent en je groen licht krijgt van de arts komt het besef, wat is me nu eigenlijk allemaal overkomen?

Met het knallen van de champagne start ook de verwerking. En daarmee komt naast de blijdschap, vaak ook verdriet, verwarring en somberte omhoog. Dat is een normaal onderdeel van het herstelproces. Alleen niet iets waar veel aandacht aan wordt besteed vanuit de zorg. En dan kan heel eenzaam voelen.
In gesprek tijdens coachingsessie na borstkanker
een blanco blad

Het vormgeven van je nieuwe leven.

Want hoe doe je dat? Je leven opnieuw vormgeven als je zo erg ziek bent geweest? Hoe ga je om met deze confrontatie met je eigen vergankelijkheid? Ga je terug naar hoe het was, of wil je het heel anders. Wat doe je met de angst die je nog voelt en de verlangens die er naast bestaan? Met de rouw, het verdriet, de vreugde. Het ongeschreven blad.

Het is veel tegelijkertijd en het is nieuw. En het voelt soms heel alleen. Ik ken dat vanuit mijn eigen ervaring en ondersteun je graag op de weg naar echt herstel.
Buitencoaching na borstkanker
Testimonials

“Tijdens het herstel na een intensief ziekteproces, hebben de gesprekken met Branda me geholpen om weer richting te krijgen en dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Door haar warme rustige persoonlijkheid voelde ik me snel op mijn gemak en was het niet moeilijk om open te zijn over mijn angsten en onzekerheden.”

Henny : Behandeld voor borstkanker

“Branda is een warm persoon, waarbij je je snel vertrouwd en op je gemak voelt. Ze stelt goede en uitnodigende vragen, luistert aandachtig en belangstellend.”

Marit : Senior medewerker dienstverlener

“Sessies met Branda voelen niet als contact tussen hulpzoeker en hulpverlener, maar als eerlijke menselijke interactie.”

Mees : copywriter

Kennismaken?

Zoals bij elk coachtraject starten we met een gratis intakegesprek van een uur. Daarin bespreken we waar je nu staat, wat je nodig hebt en waar je naar toe wilt. Tijdens het gesprek kun je voelen of dit iets is wat bij je past. En of ik bij je pas, ook heel belangrijk. Als allebei een ja is en je verder wilt, maken we concrete afspraken en plannen we een eerste sessie in.
Fijn, ik neem contact op voor een intake
Branda Faber Personal Coach, je bent niet klaar als de scan schoon is.
Over Mij

Je bent niet klaar als de scan schoon is.

In 2014 had ik opeens de ziekte van Hodgkin, lymfeklierkanker. Het behandeltraject ging snel. Binnen een half jaar van diagnose naar een definitieve schone scan. Ik was opgelucht en vierde de verwachte weg omhoog. Die weg bleek alleen veel steiler en grilliger dan verwacht. Daar had niemand me op voorbereid. 

Buiten de vermoeidheid, mijn verzwakte lichaam en de concentratieproblemen waren er zoveel lastige emoties. Niet blijdschap, maar eenzaamheid, verdriet, angst en machteloosheid namen hun plek op de voorgrond. Somberte ook. En schaamte. 

Ik worstelde met het vormgeven van het ‘tweede deel van mijn leven. En toen ik in dat jaar ook nog scheidde, volgde een diepe inzinking. Daarbij kwamen, zoals dat vaker gaat, onverwerkte gebeurtenissen uit mijn jeugd volop omhoog. 

De werkelijke weg omhoog was het zwaarste wat ik ooit heb moeten doen. Het duurde jaren. Maar ik kwam er wel. En toen ik eenmaal weer stond, kon ik  een rijkheid ervaren die ik vooraf niet had kunnen voorzien. Ik wist beter dan voorheen wat goed voor me was, en wat ik juist niet meer wilde in mijn leven. 

Inmiddels weet ik: je bent niet beter als de scan schoon is. En dat wordt in de zorg nog heel vaak onderbelicht. Die lastige emoties, de vertwijfeling, het zoeken; het hoort erbij. Ik loop graag met je mee op dit deel van jouw weg omhoog.

Lees mijn hele verhaal

Blogposts

Boekentip: Beter worden is niet voor watjes

Een prachtig brievenboek vol levenskunst. En een aanrader voor iedereen met, na en naast mensen met kanker.

Bossen haar op mijn kussen

Voor mij zit de internist. Een mooie vrouw niet veel ouder dan ikzelf. Ze heeft een prachtige bos haar. En super coole laarzen, dat ook...

Ik moet nú plassen!

Ik lig alleen in een klein kamertje en staar naar het plafond. Een uur lang mag ik me niet bewegen. Stilliggen Branda, houd ik mezelf voor...
Lees alle blogs

Eerst een kop koffie op afstand?

Dat kan ook. Want soms is een intake al een stap te ver. Om de drempel laag te houden kunnen we ook eerst even 20 minuten afspreken via Google Meet. Jij waarschijnlijk aan de koffie, ik zeker aan de thee. Stel de vragen die je wil stellen en voel vooral. Dan kun je altijd daarna die intake inplannen als je verder wilt.

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je praktische vragen hebt, hopelijk vind je de antwoorden daarop hieronder. En anders kun je altijd contact met me opnemen.

Hoe lang duurt een coachingtraject?
Waar coach je?
Heb je hier eigenlijk voor geleerd?
Welke coachmethodieken gebruik jij?
Wat kost coaching?
Wat is het verschil tussen coaching en therapie?
Epic content only

No spam nieuwsbrief.

Ik ga je dus sowieso niet spammen, want waarschijnlijk duurt het nog wel even voor ik überhaupt een mailing verstuur. Maar als je nu denkt, nou dat wil ik dan - ooit in die verre toekomst - echt niet missen, schrijf je dan vooral alvast in.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.